1. dubna 2012

Plátky na slanině se sterilovanou zeleninou


4 roštěnky nebo plátky hovězího, 40 g slaniny, cibule, sůl, lžička polohrubé mouky, 200 g sterilované zeleniny (hrášek, okurka, kapie, mrkev), hořčice, rajče na ozdobení

Roštěnky očistíme, opláchneme, naklepeme a na okrajích nařízneme. Drobně nakrájenou slaninu a cibuli zpěníme, vložíme roštěnky, osmahneme, osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme. Měkké roštěnky vyjmeme, šťávu vydusíme, zasypeme moukou, osmahneme, rozmícháme s horkou vodou a povaříme. Přidáme scezenou zeleninu, hořčici, promícháme, vložíme zpět roštěnky a prohřejeme. Podáváme s vařenými bramborami nebo těstovinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat