26. dubna 2012

Krkovice plněná kysaným zelím

800 g krkovice vcelku bez kosti, 500 g kysaného zelí, 200 g slaniny ,100 ml piva, 100 ml oleje 8 lžic hořčice ,palička česneku ,mletý kmín ,sůl ,pepř

Krkovici nakrájíme na dvoucentimetrové plátky a prokrojíme do nich kapsu. Krkovici zlehka naklepeme a dáme pozor, abychom ji nepotrhali. Kapsu zevnitř potřeme hořčicí (na 1 porci 1 lžíci). Plníme plátkem slaniny a odkapaným kysaným zelím, ochutíme drceným kmínem, který vpracujeme do masa. Pěkně stáhneme, můžeme sepnout špejlí, osolíme, opepříme. Rozdrcený nebo najemno nasekaný česnek smícháme se zbytkem hořčice, pivem a olejem, vše dobře rozmícháme. Do marinády vložíme maso a necháme marinovat ideálně 12 hodin. Pečeme na grilu nebo v troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat