800 g krkovice vcelku bez kosti, 500 g kysaného
zelí, 200 g slaniny ,100 ml piva, 100 ml oleje 8 lžic hořčice ,palička česneku ,mletý
kmín ,sůl ,pepř
Krkovici nakrájíme na dvoucentimetrové plátky a prokrojíme do nich kapsu.
Krkovici zlehka naklepeme a dáme pozor, abychom ji nepotrhali. Kapsu zevnitř
potřeme hořčicí (na 1 porci 1 lžíci). Plníme plátkem slaniny a odkapaným
kysaným zelím, ochutíme drceným kmínem, který vpracujeme do masa. Pěkně
stáhneme, můžeme sepnout špejlí, osolíme, opepříme. Rozdrcený nebo najemno
nasekaný česnek smícháme se zbytkem hořčice, pivem a olejem, vše dobře
rozmícháme. Do marinády vložíme maso a necháme marinovat ideálně 12 hodin.
Pečeme na grilu nebo v troubě.
Žádné komentáře:
Okomentovat