6 silnějších vepřových kotlet
, 500 g
kysaného zelí, 250 g
zakysané smetany, 100 g
anglické slaniny, cibule, 3 stroužky česneku, bobkový list, brambor, 6 lžiček kečupu, olej, sůl, pepř,
tuk na vymazání pekáčku
Řízky naklepeme, osolíme a na
rozpáleném oleji zprudka opečeme po obou stranách. Slaninu a oloupanou cibuli
nakrájíme na kostičky a najednou osmažíme ve výpeku. Přidáme oloupaný a
prolisovaný česnek, zelí, bobkový list, opepříme a dusíme, dokud není zelí
měkké. Pak bobkový list odstraníme. Bramboru oloupeme, omyjeme, jnajemno
nastrouháme a přimícháme k zelí. Maso rozložíme do pekáčku vymazaného tukem. Na
každý řízek navršíme kopeček zelí a lžičku zakysané smetany. Dáme zapéci do
předehřáté trouby. Každou porci podáváme ozdobenou lžičkou kečupu.
Žádné komentáře:
Okomentovat