22. dubna 2012

Kotlety se zelím


6 silnějších vepřových kotlet , 500 g kysaného zelí, 250 g zakysané smetany, 100 g anglické slaniny, cibule, 3 stroužky česneku, bobkový list,  brambor, 6 lžiček kečupu, olej, sůl, pepř, tuk na vymazání pekáčku

Řízky naklepeme, osolíme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme po obou stranách. Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a najednou osmažíme ve výpeku. Přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, zelí, bobkový list, opepříme a dusíme, dokud není zelí měkké. Pak bobkový list odstraníme. Bramboru oloupeme, omyjeme, jnajemno nastrouháme a přimícháme k zelí. Maso rozložíme do pekáčku vymazaného tukem. Na každý řízek navršíme kopeček zelí a lžičku zakysané smetany. Dáme zapéci do předehřáté trouby. Každou porci podáváme ozdobenou lžičkou kečupu.

Žádné komentáře:

Okomentovat