600 g jehněčí kýty bez kosti, 4 stroužky
česneku ,80 g špeku ,sůl ,pepř ,sádlo, šalotka ,snítka tymiánu, vývar
pohanka : 100 g pohanky lámanky, 30 g sušených hub ,200 g lišek nebo hlívy
ústřičné šalotka ,2 stroužky česneku ,sádlo
,kmín ,majoránka, sůl ,pepř ,máslo
Kýtu naporcujeme na dva úhledné kusy, které prošpikujeme česnekem a špekem,
osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme na sádle, přihodíme na kostičky
nakrájenou šalotku a snítku tymiánu, podlijeme vodou nebo vývarem a pod
pokličkou dusíme v troubě do změknutí.
Houby smícháme s pohankou, zalijeme horkou vodou v poměru díl pohanky a
jeden a půl dílu vody, necháme odstát alespoň hodinu. Na sádle opečeme
nakrájenou šalotku a česnek, orestujeme pohanku s houbami, okořeníme kmínem,
majoránkou, solí a pepřem. Lišky nebo hlívu orestujeme na másle, ochutíme solí
a pepřem. Na talíř servírujeme porci pohanky, plátky masa (krájíme přes vlákno)
a završíme restovanými liškami.
Žádné komentáře:
Okomentovat