25. dubna 2012

Jehněčí kýta s pohankovým kubou a liškami

600 g jehněčí kýty bez kosti, 4 stroužky česneku ,80 g špeku ,sůl ,pepř ,sádlo,  šalotka ,snítka tymiánu, vývar
pohanka : 100 g pohanky lámanky, 30 g sušených hub ,200 g lišek nebo hlívy ústřičné  šalotka ,2 stroužky česneku ,sádlo ,kmín ,majoránka, sůl ,pepř ,máslo


Kýtu naporcujeme na dva úhledné kusy, které prošpikujeme česnekem a špekem, osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme na sádle, přihodíme na kostičky nakrájenou šalotku a snítku tymiánu, podlijeme vodou nebo vývarem a pod pokličkou dusíme v troubě do změknutí.

Houby smícháme s pohankou, zalijeme horkou vodou v poměru díl pohanky a jeden a půl dílu vody, necháme odstát alespoň hodinu. Na sádle opečeme nakrájenou šalotku a česnek, orestujeme pohanku s houbami, okořeníme kmínem, majoránkou, solí a pepřem. Lišky nebo hlívu orestujeme na másle, ochutíme solí a pepřem. Na talíř servírujeme porci pohanky, plátky masa (krájíme přes vlákno) a završíme restovanými liškami.

Žádné komentáře:

Okomentovat