6
kotlet. 3 ks střední cibule, 0,5 menšího celeru, 2 ks mrkve, 200 g libové slaniny,
12 ks zelných listů, hořčice podle c huti, 3 lžíce sádla, 600 g brambor, máslo
Vepřové kotlety
naklepeme, osolíme, opepříme a rychle opečeme na sádle. Pak je z obou stran
potřeme hořčicí a napůl dohotovíme. Cibuli, celer a mrkev nakrájíme na nudličky
a opečeme na másle. Dno pekáčku nebo mísy vyložíme libovou slaninou, naklademe
na ni několik ovařených zelných listů, pak uvedená žebírka a zeleninu, na
kolečka nakrájené brambory a vše opět přikryjeme zelnými listy se slaninou. Pak
vše zalijeme trochou šťávy z pečeně a necháme asi 30 minut v troubě dusit.
Podáváme na stůl i s rendlíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat