800
g pečeně bez kosti, sůl, pepř, kmín, 200 g mletého vepřového masa, 4 stroučky
česneku, 5 lžic šlehačky, 2 žloutky, zelený pepř, 0,5 červené papriky,
feferonka, 2 sterilované okurky, 1/8 l bílého vína, masox, olej
Mleté maso smícháme se
žloutky, solí, pepřem, šlehačkou, nakrájenými feferonkami, okurkami, paprikou a
2 str. česneku a se zeleným pepřem. Maso podélně nakrojíme na tenký plát,
Potřeme masovou směsí, srolujeme a ovážeme nití. Potřeme utřeným česnekem,
osolíme, opepříme, posypeme kmínem, dáme na pekáč, podlijeme olejem a pečeme 30
minut v horké troubě. Potom snížíme teplotu, podlijeme vínem s masoxem a pečeme
dál asi 30 min.
Žádné komentáře:
Okomentovat