18. října 2010

Mexická salsa z rajčat

8 větších rajčat, větší bílá cibule, 2 zelené chilli papričky, 2 limetky, svazek čerstvého koriandru, sůl, cukr, olej na osmahnutí chilli papriček
Zelené chilli papričky orestujeme na oleji až se oddělí slupka, ještě teplé je vložíme do plastového pytle, uzavřeme a necháme zapařit, cca na 15 minut, aby šla slupka dobře stáhnout. Papričky oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme najemno.Rajčata spaříme v horké vodě cca 4 minuty (je dobré si je na špičce do křížku naříznout), zchladíme studenou vodou, oloupeme, rozkrojíme na půl a odstraníme semínka a opět nakrájíme na droboučké kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné kostičky a společně s nasekaným koriandrem smícháme s rajčaty a chilli papričkami.Ochutíme vyšlehanou smění ze soli, limetové šťávy, kůry a cukru, dobře promícháme a necháme proležet v lednici.

Žádné komentáře:

Okomentovat