18. října 2010

Dušené špízy s vepřovou panenkou

600 g vepřové panenky, 300 g karotky nebo baby karotky, 300 g růžičkové kapusty, snítka bazalky, sůl, olivový olej, 600 g brambor, máslo, petrželka

Z vepřové panenky nakrájíme tenké plátky, lehce je osolíme a na půl hodiny vložíme do marinády vymíchané z olivového oleje a najemno nasekané bazalky. Karotku nakrájíme na krátké špalíčky, růžičkovou kapustu očistíme, větší kapustičky rozkrojíme napůl.Na špízy napichujeme střídavě plátek masa, špalíček karotky, růžičkovou kapustu, lehce potřeme olivovým olejem a takto připravené špízy vaříme v páře s osolenou vodou 15-20 minut. Podáváme s ranými bramborami vařenými ve slupce a oloupanými, s plátkem másla, sypeme sekanou petrželkou (starší brambopry uvaříme v mírně osolené vodě s kmínem).

Žádné komentáře:

Okomentovat