11. června 2010

Pečené houby s oreganom

250 g hub s plochými klobouky, 2 polévkové lžíce citrónové šťávy, 1 polévková lžíce sójové omáčky,
1 polévková lžíce rajčatového protlaku, 1 utřený stroužek česneku, 2 čajové lžičky sekaného čerstvého oregana, 1/2 čajové lžičky černého pepře, 75 ml vody, 1 čajová lžička olivového oleje
Houby rozložíme do ohnivzdorné mísy. Smícháme citrónovou šťávu, sójovou omáčku, rajčatový protlak, česnek, oregano, pepř a vodu. Směsí přelejene houby a povrch ještě lehce potřeme olivovým olejem.
Zakryté pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 180 C. Podáváme horké nebo studené.

Žádné komentáře:

Okomentovat