29. července 2016

Vídeňský zákusek

Náplň: 1 l pomerančového džusu, 2 krémové prášky, vanilkový pudink, 6 polévkových lžic cukru
Na ozdobu: 2,5 dl džusu, 5 dl smetany na šlehání, 2 ztužovače šlehačky, 2-3 balíčky dlouhých piškotů, čokoláda, rum
Těsto: 250 g práškového cukru, 4 vejce, 1 vanilínový cukr, 1,25 dl oleje, 1,25 dl mléka, 300 g polohrubé mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva
Vejce, cukr a vanilínový cukr smícháme. Přidáme olej, mléko a mouku s kypřícím práškem. Těsto rozetřeme na vymazaný, pomoučený hlubší plech a upečeme. Krém uvaříme z džusu, krémových prášků a cukru. Teplý krém vylejeme na vychladlé těsto a dáme do chladu. Potom na něj natřeme dotuha vyšlehanou šlehačku se ztužovačem. Piškoty namáčíme v džusu s rumem a klademe je těsně vedle sebe na šlehačku. Vrch ozdobíme roztavenouu čokoládou. Řezy krájíme mezi piškoty.

Žádné komentáře:

Okomentovat