28. července 2016

Jahodové želé s čerstvými jahodami

300 g jahod + 400 g k podávání,250 g přírodního cukru písek,limetková šťáva na dochucení, 20 g práškové želatiny,100 ml vody,200 ml smetany 33% a více,hrst lístků meduňky nebo máty, kůra z limetky na ozdobu
Želatinu namočíme do 100 ml studené vody. Jahody omyjeme, rozmixujeme, pocukrujeme, ochutíme limetkovou šťávou a necháme stát. Na mírném ohni zahřejeme a rozmícháme želatinu. Horkou ji vlijeme do umixovaných jahod s cukrem.
Formičky vypláchneme vodou, na dno dáme želé a necháme ztuhnout. Do zbylé jahodové hmoty vmícháme ušlehanou smetanu. Jahodovou pěnou doplníme formičky a necháme v chladu ztuhnout. Formičky s želé vyklopíme a podáváme s jahodami, lístky máty a limetkovou kůrou.

Žádné komentáře:

Okomentovat