30. července 2016

Jihočeské jitrnice a prdelačka

1 kg vepřové hlavy,200 g vepřových jater,100 g bůčku,150 g vepřových plic,1 l masového vývaru, 5 rohlíků,sůl,pepř,majoránka,mleté nové koření, zázvor,třený česnek,zázvor,tenká střívka na plnění,chleba,
Zabijačková polévka: 200 ml vepřové krve,150 g krup,česnek
Uvařené maso obereme a umeleme na hrubo. Játra umeleme na jemno. Rohlíky namočíme ve vývaru a dobře promačkáme. Přidáme ostatní suroviny a hustotu směsi upravíme vývarem. Tenká střívka plníme touto směsí a vaříme pozvolna ve vývaru z masa asi 10-15 min. Vařené jitrnice vyjmeme a chladíme ve studené vodě. Pokud jitrnice ve vodě praskne, využijeme ji a připravíme zabijačkovou polévku-prdelačku.

Žádné komentáře:

Okomentovat