11. června 2013

Činská pikantní polévka

1 l kuřecí vývar, mrkev, petržel nebo pastiňák, vejce, 2 kuřecí křídla, lahůdková cibulka,české sušené houby, chilli, čerstvý zázvor, červená paprika sladká, solamyl

Do vývaru, který se nám vaří přidáme na drobno nakrájenou mrkev, petržel, křídla a cibulku. Houby stačí rozdrtit v hrsti a zázvor nastrouháme (s množstvím opatrně, přidejte podle toho, jak chcete polévku ostrou). Přidáme špetku chilli a osolíme dle chuti, papriky dáme jen tolik aby měla polévka hezkou barvičku. Dále rozšleháme vajíčko a pak ho pomalu lijeme do polévky, při tom mícháme, aby se udělaly pěkné "vlásky". Nakonec přidáváme solamyl do zhousnutí.

Žádné komentáře:

Okomentovat