6 vajec, 60 g moučkového cukru, 30 g hladké
mouky, 30 g polohrubé mouky,500 ml smetany ke šlehání, 2 ztužovače šlehačky,
500 g jahod, 2 lžíce moučkového cukru
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého
postupně zamícháme cukr, žloutky a mouku.Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím
papírem a upečeme. Upečené těsto vyklopíme na utěrku pocukrovanou trochou moučkového
cukru, odstraníme pečící papír a těsto i s utěrkou svineme do roláda. Když
těsto vychladne, tak ho potřeme jahodovou šlehačkou a opět svineme. Roládu
necháme před podáváním asi dvě hodiny v chladničce ztuhnout.
Jahodová šlehačka: Ušleháme smetanu společně se ztužovači a cukrem. Vmícháme na drobné kousky nakrájené jahody.
Jahodová šlehačka: Ušleháme smetanu společně se ztužovači a cukrem. Vmícháme na drobné kousky nakrájené jahody.
Žádné komentáře:
Okomentovat