7. června 2012

Pikantní hamburger

600 g jemně mletého zadního hovězího masa,lžíce worchesterské omáčky,2-4 lžíce ostřejšího kečupu,pár kapek chilli omáčky ,posekaná chilli paprička,balení omáčky barbecue (asi 200 ml),olej na potření grilovací mřížky

Nejdříve si pořádně rozpálíme gril. Jemně mleté maso lehce promícháme s worchesterskou omáčkou a kečupem, popřípadě přidáme pár kapek chilli omáčky nebo posekanou chilli paparičku pro ostřejší chuť. Hmotu rozdělíme na 4 stejně velké koule. Mezi dlaněmi je lehce zmáčkneme a vytvarujeme do oválného tvaru. Maso dlouho nehněteme a nemačkáme, mělo by zůstat co nejvíce nadýchané. Rozehřátou grilovací mřížku potřeme olejem, aby se na ni maso nelepilo, a připravené hamburgry grilujeme přibližně 7-10 minut. Během grilování je často obracíme a vydatně potíráme grilovací omáčkou. Podáváme s pečivem, čerstvou zeleninou a studenými pikantními omáčkami. 


Žádné komentáře:

Okomentovat