600 g
jemně mletého zadního hovězího masa,lžíce worchesterské omáčky,2-4 lžíce
ostřejšího kečupu,pár kapek chilli omáčky ,posekaná chilli paprička,balení
omáčky barbecue (asi 200 ml),olej na potření grilovací mřížky
Nejdříve si pořádně rozpálíme gril. Jemně mleté maso lehce promícháme s
worchesterskou omáčkou a kečupem, popřípadě přidáme pár kapek chilli omáčky
nebo posekanou chilli paparičku pro ostřejší chuť. Hmotu rozdělíme na 4 stejně
velké koule. Mezi dlaněmi je lehce zmáčkneme a vytvarujeme do oválného tvaru. Maso
dlouho nehněteme a nemačkáme, mělo by zůstat co nejvíce nadýchané. Rozehřátou grilovací mřížku potřeme olejem, aby se na ni maso nelepilo, a
připravené hamburgry grilujeme přibližně 7-10 minut. Během grilování je často
obracíme a vydatně potíráme grilovací omáčkou. Podáváme s pečivem, čerstvou
zeleninou a studenými pikantními omáčkami.
Žádné komentáře:
Okomentovat