Listové těsto rozdělíme na 2 poloviny, každou polovinu rozválíme na pomoučeném vále do obdelníku (asi 30x20 cm), potřeme náplní (smíchaná mouka s cukrem, olejem a smetanou - nemusíte se bát špatné hustoty) na ni nasypeme oříšky, rozinky, různé sušené ovoce. Důkladně štrůdl zabalíme, aby nám při pečení nevytekl, přeneseme na plech a pečeme dle potřeby.Je to výborný neobvyklý moučník, který vám určitě zachutná.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
5. června 2012
Arménský štrůdl
listové těsto, hrnek hladké mouky, 3/4 hrnku mletého cukru, 0,5 hrnku oleje, zakysaná smetana, sekané ořechy,
rozinky, kandované ovoce či arašídy
Listové těsto rozdělíme na 2 poloviny, každou polovinu rozválíme na pomoučeném vále do obdelníku (asi 30x20 cm), potřeme náplní (smíchaná mouka s cukrem, olejem a smetanou - nemusíte se bát špatné hustoty) na ni nasypeme oříšky, rozinky, různé sušené ovoce. Důkladně štrůdl zabalíme, aby nám při pečení nevytekl, přeneseme na plech a pečeme dle potřeby.Je to výborný neobvyklý moučník, který vám určitě zachutná.
Listové těsto rozdělíme na 2 poloviny, každou polovinu rozválíme na pomoučeném vále do obdelníku (asi 30x20 cm), potřeme náplní (smíchaná mouka s cukrem, olejem a smetanou - nemusíte se bát špatné hustoty) na ni nasypeme oříšky, rozinky, různé sušené ovoce. Důkladně štrůdl zabalíme, aby nám při pečení nevytekl, přeneseme na plech a pečeme dle potřeby.Je to výborný neobvyklý moučník, který vám určitě zachutná.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat