500 g držťky, mrkev, petržel, 20 g másla, 50 g hladké mouky, 2 dl mléka,5 ks bobkový list, 6 ks nové koření, špetka sůl, lžíce ocet
Dobře omyté dršťky uvaříme do poloměkka. Pak přidáme kořenovou zeleninu (petržel, mrkev),bobkový list a nové koření. Když jsou dršťky měkké, vytáhneme je z hrnce, nakrájíme na menší kousky a vhodíme zpět do polévky, ve které jsme je vařili. Uděláme jíšku (máslo rozpustit a přidat hladkou mouku, zpěnit, přilít vodu a rozšlehat), nalít do polévky a provařit 20 minut.Po provaření přidat mléko s trochou hladké mouky, kterou jsme v mléce rozšlehaly a opět provařit. Omáčka musí být hustá. Na ochucení přidáme trochu octa. Podáváme s vařenýma bramborama.
Tento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatBabička to vařila bez zeleniny a nedávala mléko ale smetanu.Podávalo se to s chlebem.A já to dělám přesně podle ní a je to neskutečná dobrota.Ščerba Petr.
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazat