7. listopadu 2011

Polévka z růžičkové kapusty se smetanou a slaninou

40 dkg růžičkové kapusty; 10 dkg uzené slaniny; 1 cibule; 2 - 3 stroužky česneku; litr masového vývaru; 5 dkg másla; 5 dkg mouky; 2 dl smetany; sůl; pepř; mletý kmín

Uzenou slaninu nakrájíme na drobné kostičky a začneme ji smažit. Přisypeme k ní jemně nasekanou cibulku a nadrobno nakrájený česnek. Vše dohromady osmahneme, osolíme a posypeme mletým kmínem. Přidáme růžičkovou kapustu, trochu ji podusíme s ostatními ingrediencemi a zalijeme masovým vývarem. Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku. Rozmícháme ji v malém množství vody a takto zředěnou jíškou polévku zahustíme. Do smetany nejprve přilijeme jednu až dvě naběračky horké polévky, načež celé vlijeme zase zpátky do hrnce. Nakonec důkladně povaříme. Polévku podáváme horkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat