3. listopadu 2011

Italská zeleninová polévka

2 mrkve; 2 celery; pórek; 2 - 3 stroužky česneku; 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku; 2 litry zeleninového vývaru; 15 dkg hlávkového zelí; 40 dkg rajčat; 5 dkg špaget; nastrouhaný parmezán; 8 plátků sýra mozarela; 8 silných plátků francouzského chleba; pesto; sůl; pepř

Zeleninu nakrájíme na nudličky. Nejprve osmahneme na olivovém oleji dvě mrkve nakrájené na tenká kolečka. Přidáme na kolečka nakrájený celer a nadrobno nasekaný pórek. Zeleninový základ osolíme a opepříme. Přilijeme malé množství zeleninového vývaru. Vše ochutíme několika rozetřenými stroužky česneku a dvěma lžícemi rajčatového protlaku. Zeleninovou směs důkladně podusíme. Osmahnutou zeleninu podlijeme 2 litry vroucího zeleninového vývaru. Necháme znovu projít varem a přidáme hlávkové zelí a nakrájená rajčata. Špagety rozlomíme a uvaříme je v polévce. Před podáváním posypeme polévku nastrouhaným parmezánem. Připravíme tousty s mozarelou: Na pánvi opečeme po obou stranách 8 silnějších plátků francouzského chleba. Jednu stranu toustů potřeme česnekem a pestou. Na každý toust položíme po jednom plátku sýra mozarela, tousty otočíme a během několika minut opečeme i druhou stranu se sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat