31. října 2011

Kuřecí nudličky s čínským ragú

60 dkg kuřecích prsíček; 3 lusky kalifornské papriky; stroužek česneku; 2 jarní cibule; kávová lžička sečuánského pepře; 1 dl oleje; 2 balení čínských skleněných nudlí; čerstvý zázvor; kávová lžička chilli omáčky; 3 polévkové lžíce sójové omáčky; 3 polévkové lžíce suchého bílého vína; 3 polévkové lžíce škrobové moučky

Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky. Naložíme je do nálevu připraveného ze škrobové moučky, suchého bílého vína a špetky soli a na 25 minut odložíme stranou. Potom nudličky z kuřecího masa opečeme na rozpáleném oleji dočervena, vyndáme je z pánve a na zbylém tuku začneme pražit sečuánský pepř. Lusky kalifornské papriky a zelenou cibulku nakrájíme na proužky a vhodíme na pepř. Osolíme, přistrouháme zázvor a česnek a všechny suroviny dohromady důkladně podusíme. Až zelenina lehce změkne, přidáme chilli omáčku a sójovou omáčku. Předpečené nudličky kuřecího masa vrátíme zpět na pánev a podusíme dohromady se zeleninovou směsí. Čínské skleněné nudle uvaříme během několika minut ve slané vroucí vodě a scedíme. Před podáváním naservírujeme na talíř nejprve uvařené těstoviny a na ně položíme kuřecí směs.

Žádné komentáře:

Okomentovat