14. listopadu 2011

Dalmátske čufty

půl kila míchaného mletého masa, dva rohlíky, namočené do vody, sůl, čtyři lžíce hladké mouky, vejce, mletý pepř, drcený kmín, jednu cibuli, sladkou mletou papriku, rajský protlak, dvě kolečka citronu, bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián, čtvrt litru kysané smetany, cukr, tři rajčata jednu nakládanou okurku,  dvě zelené papriky, deset deka sterilovaného hrášku

Mleté maso smícháme s rozmačkanými rohlíky, přidáme mouku, vajíčko, sůl, pepř, drcený kmín a vše dobře promícháme. Ze směsi uděláme krátké silnější válečky (čufty) a ze všech stran je opečeme na pánvi. Do tuku po smažení přidáme nakrájenou cibulku, osmahneme, zahustíme moukou, přidáme mletou papriku a nakonec rajský protlak. Rozředíme vodou dobře rozmícháme a povaříme. Pak přidáme do omáčky plátky citrónu, bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián a vaříme asi 20 minut, přidáme rozšlehanou smetanu, přisladíme, osolíme a procedíme na čufty. Nakonec přidáme do omáčky podušenou zeleninu - na kostky nakrájená rajčata, na nudličky nakrájenou okurku a paprikové lusky  a sterilovaný hrášek. Podáváme s rýží nebo s brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat