24. října 2011

Segedínský guláš na volném ohni

800 g vepřového plecka; 800 g sudového zelí; 4 dl zakysané smetany;250 g slaniny; velká cibule; lusk papriky; rajče; polévková lžíce mleté červené papriky; kávová lžička pepře

Slaninu rozpustíme a osmahneme na ní na kostičky nakrájenou cibuli. Přihodíme na plátky nakrájenou papriku a rajče a krátce podusíme. Odtáhneme z ohně, zaprášíme mletou paprikou a rychle vhodíme i vepřové maso nakrájené na kostičky. Guláš vrátíme na oheň, osolíme, opepříme a smažíme tak dlouho, dokud se neodpaří šťáva, kterou pustilo maso. Přihodíme opláchnuté sudové zelí a dolijeme vodou tak, aby všechny přísady byly pod hladinou. Vaříme, dokud maso zcela nezměkne. Přimícháme smetanu a ještě jednou důkladně povaříme. Před podáváním ozdobíme zelenou paprikou a zakapeme smetanou. Tento guláš doporučujeme v každém případě připravovat na volném ohni v přírodě!

Žádné komentáře:

Okomentovat