26. října 2011

Ragú z jeleního a kančího masa s hřiby a kukuřičnou kaší se slaninou

20 dkg jeleního masa; 20 dkg kančího masa; 10 dkg hřibů; 5 dkg sádla;  lusk papriky; 1 dl smetany na vaření; 5 dkg anglické slaniny; 20 dkg kukuřičné krupice; 2 dl vína Viktória cuvée; 1 dl olivového oleje; 5 dkg slaniny; cibule; sůl; pepř; rozmarýna; estragon; bobkový list

Dáme vařit vodu a vhodíme do ní na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Přilijeme kukuřičnou kaši a za stálého míchání uvaříme. Až bude kukuřičná kaše uvařená natolik, že nebude stékat z vařečky, odtáhneme ji z plotny. Jeden hluboký talíř vymažeme olejem a stejným způsobem připravíme vrchní okraj sklenice na vodu. Sklenici postavíme dnem vzhůru doprostřed talíře a dokola zalijeme kukuřičnou kaší. Potom talíř odložíme stranou a necháme kaši ztuhnout.  Ve druhé nádobě rozpustíme tuk ze slaniny a osmahneme na něm na plátky nakrájenou cibuli. Přihodíme na kostičky nakrájené maso zvěřiny. Promícháme a vhodíme na plátky nakrájený lusk papriky. Až maso pustí vlastní štávu, ochutíme pepřem a bobkovým listem. Povaříme asi 40 minut, to je dostatečná doba k tomu, aby maso dostatečně změklo a abychom mohli přidat hřiby a estragon. Do ragú přikápneme malé množství vína. Necháme ještě pět minut podusit a nakonec přidáme rozetřený česnek. Ragú zjemníme smetanou na vaření. Ze ztuhlé kukuřičné kaše vytáhneme sklenici a kaši vyklopíme na mělký talíř. Do kruhu z kukuřičné kaše nalijeme zvěřinové ragú. Zdobíme estragonem a mletým barevným pepřem.

Žádné komentáře:

Okomentovat