23. listopadu 2018

Papriky plněné zelím

kg zralých 6 středně velkých žlutých paprik., 800 g hlávky zelí., 30 g cukru., 20 g soli., středně velkou červenou papriku na ozdobu
Na nálev: 2 dl octa., KL celého pepře., 2 bobkové listy., 2 KL cukru., 2 KL hořčičného semínka., KL soli
Hlávku zelí opláchneme a nastrouháme, prosladíme, osolíme a necháme 1,5 hodiny odležet. Papriky omyjeme. Odkrojíme vrchní část a po odříznutí stopky necháme na ozdobu. Z paprik odstraníme jádřince, vnitřní žebra a dobře vypláchneme. Naplníme je zelím, dáme do sklenice a pro ozdobu je prokládáme nakrájenou paprikou. 4 dl vody, ocet a přísady na nálev 2 minuty povaříme. Vlijeme do sklenice a uzavřeme ji. Sklenici vložíme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a při teplotě 95 – 100 stup. C a sterilujeme 35 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat