15. října 2016

Okaté maso

špalíček zadního hovězího masa, plátek slaniny, 2 lžíce smetany, 2 lžíce tuku,pepř, cibuli nebo pórek, 4 nožičky párku nebo tenké klobásy, lžíci mouky, 3 lžíce kečupu, 2 rajčata.
Do masa nařízneme nožem několik otvorů a vyplníme je párky. Do dalších otvorů zasuneme na nudličky nakrájenou slaninu, maso převážeme silnou nití, potřeme smetanou a necháme ji vsáknout. Osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém tuku ze všech stran. Přidáme cibuli nebo pórek,podlijeme a dusíme pod pokličkou do poloměkka. Šťávu zahustíme moukou, přidáme kečup,na kolečka nakrájená rajčata a dopečeme. Maso zbavíme nití, nakrájíme na plátky a podlijeme omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat