12. října 2016

Dusený bažant

1 tetřívek, 6 dkg slaniny, 6 dkg másla, 3 dkg malinové zavařeniny, 2 dkg hl.mouky, 1 dkg cukru, 2 lžíce červeného vína
Mořidlo: 1/8 l vody, 1/5 l červeného vína, 1/3 l octa, 5 dkg cibule, sůl, citronová kůra, mrkev, celer, petržel, 2 kuličky jalovce, 2 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list a proutek tymiánu
Tetřívek je mnohem chutnější, než tetřev, je-li mladý. Tetřívka naložíme do mořidla, ale jen na čtyři dny.Pak tetřívka vyndáme a protáhneme jej na nudličky nakrájenou slaninou. Na pekáči si usmažíme zbytek slaniny a na másle procezenou zeleninu z naloženého tetřívka, kterého pak přidáme a dusíme v troubě do měkka. Měkkého tetřívka pak nakrájíme, štávu zaprášíme moukou a přidáme do žluta opražený cukr, malinovou zavařeninu, načež omáčku povaříme, procedíme a přidáme červené víno. Při pečení tetřívka poléváme již použitým mořidlem.

Žádné komentáře:

Okomentovat