Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
29. dubna 2013
Červené tajemství -polévka
75 g uzené slaniny, 500 g mrkve, cibule, 850 ml loupených rajčat, 250 ml vývaru, 2 lžíce vodky, 100 ml zakysané smetany, bobkový list, sůl, pepř, bazalka, cukr
Slaninu nakrájíme na kostičky a na suché pánvi opečeme dokřupava. Očistíme mrkev, jednu pokrájíme na kolečka a zbytek na kousky. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na jemné kostičky. Slaninu vyjmeme z pánve. Na vyškvařený tuk vložíme cibuli, kousky mrkve a krátce osmahneme. Přidáme rajčata, bobkový list a 20 minut dusíme.Kolečka mrkve povaříme ve vývaru. Z pánve vyndáme bobkový list, vše ostatní rozšleháme na kaši a přidáme k vývaru. Přisypeme slaninu a ochutíme vodkou, solí, pepřem a cukrem. Rozdělíme do talířů, do každého přidáme trochu smetany a posypeme lístky bazalky.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat