19. srpna 2012

Pangasius s provensálskou zeleninou.

1 PL olivového oleje,0,5 cibule, oloupané, nakrájené na tenké plátky,125 ml lilku, nakrájeného na kostičky,0,5 cukety, nakrájené na kostičky, 0,5 žlutého paprikového lusku, nakrájeného na kostičky,konzerva (540 ml) kostek rajčat, bez nálevu,1 KL cukru,1 KL provensálského koření,½ KL sušené bazalky,½ KL fenyklových semínek, lze vynechat,75 ml černých vypeckovaných oliv,sul,pepř,500 g filetu z pangasia,sýr feta, čerstvá nakrájená petrželka

Troubu zapnete na 230 st. C.Na pánvi rozehřejte olej, na něm restujte cibuli, lilek, cuketu a paprikový lusk tak, až jsou lehce opečené ale stále ještě "al dente". Přidejte k nim rajčata, cukr, olivy a provensálské koření. Osolte,opepřete a vařte 3 minuty nebo až se tekutina odpaří. Obsah pánve přemístěte do olejem lehce vymazaného pekáče. Na zeleninu rozložte rybu, osolte a opepřete ji. Pecte v troubě 20-25 minut.Před podáváním posypte jídlo rozdrcenou fetou a petrželkou.K takto upravenému pangasiu je nejvhodnější přílohou couscous. K jídlu také patří lehké červené víno.

Žádné komentáře:

Okomentovat