18. července 2012

Omeleta s masovou náplní

200 g polohrubé mouky, 1.5 dl mléka, 1.5 dl vody, 2 vejce, 40 g tuku na smažení
náplň: 250 g libového vepřového masa, 250 g pórku, 20 g tuku Ceres Soft, sůl, mletý pepř, 3 lžíce sójové omáčky

Mouku, mléko, vodu, vejce (bílky můžeme ušlehat na sníh a zamíchat do těsta nakonec) a sůl promícháme v misce a těsto necháme odstát.Maso nakrájíme na nudličky, dáme na pánev s rozpáleným tukem, krátce osmahneme, aby si maso při dušení udrželo šťávu, přidáme sůl, pepř a sójovou omáčku. Přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Pórek očistíme, podélně nařízneme a dobře vymyjeme nečistoty. Potom jej nakrájíme na kolečka a přidáme k masu. Směs ještě 5 minut dusíme.Na pánvi rozpustíme část tuku a postupně usmažíme omelety - dvě na porci. Na hotové omelety urovnáme maso s pórkem a podáváme horké.

Žádné komentáře:

Okomentovat