25. srpna 2010

Pikantní kuřecí křidélka - Buffalo wings

16 kuřecích křidýlek, velká cibule, 6 stroužků česneku, 2 cm čerstvého zázvoru, 2 - 10 pálivých papriček (to záleží jak pálivé to chcete mít), 1 dl oleje, 3 lžíce sojové omáčky, lžíce medu, žička čínského koření
Dobře opláchněte křidýlka pod tekoucí vodou, osušte, každé 2 - 3 x nařízněte až na kost a dejte do lednice. Ve food procesoru udělejte ze všech tuhých ingrediencí pastu, pak přidejte tekuté části, oleje jen polovinu.Zbylý olej rozehřejte v kastrůlku, přidejte právě vyrobenou pastu a za stálého míchání svařte 10-12 minut. Nechte úplně vychladnout.Vychlazené nalijte na kuřata a marinujte v lednici 6 - 24 hodin. Čím déle, tím lépe.Rozehřejte gril, naolejujte špruclíky a křidýlka pečte, až nejsou uvnitř růžová, asi 7 minut po každé straně. 

Žádné komentáře:

Okomentovat