27. července 2010

Falešná svíčková

20 g petržele, 20 g mrkve, 30 g celeru, 30 g cibule, 0,5 l hovězího vývaru z kostky, 100 ml zkysané smetany, 30 g hladké mouky, 40 g másla, 4 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, cukr,
ocet, sůl na dochucení
Mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nakrájíme na kostičky. Zeleninu podusíme na másle, přidáme cibuli, osmahneme dorůžova, zaprášíme moukou, osmažíme a zalijeme studeným vývarem a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme koření, osolíme a zvolna vaříme 30 minut. Propasírujeme nebo rozmixujeme, zjemníme smetanou a krátce prohřejeme. Dochutíme solí cukrem a octem.Možno podávat k sekané pečeni s houskovým knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat