16. prosince 2018

Jahodovo citronová marmeláda

5 citronů rozkájených na dílky., asi 750 g jahod (dohromady kg očištěného ovoce)., balíček (500 g) želírovacího cukru., podle chuti4 PL bílého rumu
Citrony oloupejte (odstraňte i bílou slupku) a nakrájejte na dílky (měsíčky). Jahody omyjte, nechte okapat, odstopkujte nakrájejte na malé kousky a spolu s dílky citronu odvažte (dohromady kg). V hrnci ovoce dobře promíchejte se želírovacím cukrem. Směs přiveďte za stálého míchání na silném ohni k varu, nechte alespoň 3 minuty vřít a poté stáhněte z plotýnky. Nyní můžete podle chuti přimíchat rum. V případě potřeby seberte pěnu, uvařenou směs okamžitě plňte do připravených sklenic až po okraj, zavíčkujte a nechte 5 minut otočené víčkem dolů.

Žádné komentáře:

Okomentovat