22. července 2016

Jemné zeleninové ragú

Pro 4 osoby: 1 mensi kvetak nebo brokolici, 250 g mrkve, 1 cibuli, 200 g zeleneho hrasku, 1 lzici masla nebo rostlineho tuku, 2 vejce, 100 g sladke smetany, 2 lzice hladke mouky, sul, mlety pepr, strouhany muskatovy orisek, 2 lzice seamoveho seminka, kerblik
Zeleninu ocisitme a opereme. Kvetak nebo brokolici rozebereme na drobne ruzicky, ktere povarime v osolene vode. Cibuli nakrajime nadrobno a mrkev na kosticky. V kastrolu rozehrejeme tuk. Nechame na nem zesklovatet cibuli. Za chvili vlozime hrasek s mrkvi, zalijeme vyvarem z kvetaku a na mirnem plameni podusime domekka. Pak vlozime kvetak. Zahustime moukou, kterou jsme rozmichali ve smetane, a jeste asi 5 minut povarime. Vejce uvarime natvrdo. Rozkrajime je na dilky a pridame do zeleniny. Ragu podle chuti osolime a okorenime. Pred podavanim ozdobime kerblikem a prazenymi sezamovymi seminkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat