5. září 2012

Řecký těstovinový salát

300 g těstovin fusilli nebo farfalle (motýlky) či penne (trubičky) , 230 g čerstvých mladých špenátových listů ,sůl na vaření těstovin ,250 g (košíček) třešňových rajčat, rozpůlených ,100 g černých oliv , 200 g sýra feta nebo balkánského sýra nalámaného na větší kusy ,8 lžic olivového oleje ,drcený černý pepř podle chuti
Těstoviny vhoďte do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte podle návodu na obalu. Dvě minuty před koncem varu přidejte špenát a dobře promíchejte. Cedníkem slijte vodu a nechte těstoviny se špenátem dobře okapat. Rajčata, olivy a sýr vsypte do velké mísy, ochuťte drceným černým pepřem a pokapejte olivovým olejem. Do mísy přidejte okapané těstoviny, promíchejte 

Žádné komentáře:

Okomentovat