18. ledna 2012

Jelení guláš kotlíkový

1200 g jeleního nebo srnčího masa – krk, bok nebo hrudí, 1000 g cibule, 500 g vepřového sádla, 2 mrkve, 1/2 celeru, 2 kořenové petržele, 4 rajčata, 2  papriky, sklenička sterilovaného leča, 500 g  brambor  (z toho 3 syrové na zahuštění), sušené nebo čerstvé houby, 300 ml  červeného vína, mletá paprika kmín, česnek, majoránka, větvičky  z jedličky, sůl, pepř

Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na klínky, česnek na plátky, kořenovou zeleninu na menší kostky, rajčata a cibuli na plátky. Na rozpáleném sádle opečeme cibuli s česnekem, kořenovou zeleninou a drceným kmínem dozlatova, přidáme maso, orestujeme, okořeníme mletou paprikou, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme téměř do změknutí. Přidáme na kostičky krájené brambory, rajské, papriku a lečo, podlijeme vínem a vaříme spolu s bylinkami (libečkem, petrželkou, majoránkou), větvičkou z jedličky a nastrouhanými brambory do změknutí. 

Žádné komentáře:

Okomentovat