Nejdříve oloupeme cibuli a na oleji nebo sádle ji osmahneme dozlatova. Přidáme na větší kostky nakrájené hovězí maso (kližka je nejlepší, ale lze použít i jiné) a také osmahneme po všech stranách. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou, zamícháme, přidáme mouku a za stálého míchání necháme trochu opražit. Potom postupně zaléváme vývarem, mícháme, přidáme kečup, worcester a prolisovaný česnek. Dusíme zvolna pod pokličkou až je maso měkké. Občas mícháme a v případě potřeby přiléváme vývar. Teprve ke konci přidáme houby a sterilovanou červenou papriku. Společně necháme podusit už jen pár minut. Podáváme s rýží, knedlíky všeho druhu, ale i s bramboráčky. Doplníme zeleninovým salátem dle chuti a možností.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
13. ledna 2012
Guláš s houbami
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat