19. prosince 2011

Italská bábovka

2 hrnky polohrubé mouky,250 g másla nebo rostlinného tuku (Hera, Lukana),hrnek cukru krupice,3 PL rumu,4 vejce,1 ČL skořice,balíček bonbonů Milánská směs,prášek do pečiva,špetka soli
poleva : 100 g čokolády na vaření,100 g ztužený 100 % tuk

na ozdobu : 20 g čokoládových pecek nebo jiných čokoládových ozdob

Máslo utřeme s cukrem a rumem. Postupně zašleháváme vejce a třeme do zhoustnutí. Zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořicí a solí. Nakonec přidáme Milánskou směs. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme asi 1 hodinu. Po vychladnutí bábovku polijeme čokoládovou polevou, zdobíme čokoládovými peckami a čerstvým ovocem.

Žádné komentáře:

Okomentovat