12. prosince 2011

Bábovka s překvapením

sáček Českých buchet,30 g droždí,3 lžíce vlažného mléka,6 lžic oleje,3 dl vody,tuk na formu,cukr na posypání
na plnění : povidla,meruňkový nebo jahodový džem,nastrouhaná jablka,tvaroh atd

Podle návodu na sáčku vypracujeme hladké kynuté těsto, necháme ho vykynout a lžíci namočenou v hladké mouce odkrájíme kousky jako na malé buchty. Každý kousek roztáhneme, naplníme a zabalíme malou buchtičku. Hotově buchtičky naskládáme do vymazané bábovkové formy střídavě a mezi sebou je již nesmíme mastit.Naplněnou formu dáme k teplu, aby těsto ještě trochu vykynulo. Potom v dobře vyhřáté troubě upečeme až je povrch zlatý. Po opatrném vyklopení povrch pocukrujeme. Bábovku necháme vychladnout a krájíme řezy, které mají různé náplně.

Žádné komentáře:

Okomentovat