21. října 2011

Panenské závitky plněné brusinkami se sýrovou omáčkou

60 dkg vepřové panenky; 30 dkg sušených brusinek; 10 dkg másla; 15 dkg sýra rokfortu; 3 dl mléka; svazek petrželové natě; pórek; 10 dkg mouky; 40 dkg rýže; 1 dl bílého vína; na špičku nože šafránu; sůl; pepř; olej

Panenku nejprve rozkrájíme na rozevřené plátky, maso přikryjeme fólií, naklepeme, osolíme, opepříme, naplníme sušenými brusinkami a pevně srolujeme. Závitky opečeme do červena na malém množství oleje tak, že je během pečení často obracíme. Petrželovou nať nasekáme nadrobno a společně se šafránem vhodíme na rozpálený olej. Vmícháme dušenou rýži. Promícháme a důkladně prohřejeme. Připravíme omáčku: rozpustíme máslo a osmahneme na něm na kolečka nakrájený pórek. Na másle rozpustíme sýr a přihodíme najemno nasekanou petrželovou nať. Zaprášíme moukou, mírně podusíme, podlijeme mlékem a několik minut povaříme. Do omáčky přilijeme bílé víno a krátce povaříme. Závitky podáváme s rýží ochucenou šafránem a pikantní vinnou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat