14. června 2010

Utopenci s čalamádou

10 ks špekáčků, 1 ks čalamáda sladkokyselá (paprika, zelí), 5 ks cibule, 2-3 dl octa, 3 lžičky cukru, sůl, celý pepř, nové koření, staročeské koření, libeček, sladká paprika
Špekáčky oloupat a dát 5 min.povařit ve vodě s 3lžícemi octa. Vodu slít, buřty za tepla nakrojit podélně, vysypat paprikou a nakládat do lahve ve vrstvách s cibulí a čalamádou. Občas pár kuliček pepře, nového koření a staročeského. Kdo chce, přidá feferonku. Zaleje se to horkým nálevem octa a vody 1:2-3, povařeným s trochou soli, cukrem, libečkem a staročeským kořením. Po vychladnutí se uloží v ledničce a po 14 dnech můžete konzumovat. 

Žádné komentáře:

Okomentovat