1. července 2012

Skořicová polévka s noky

přední hovězí maso na polévku, kousek celé skořice (cca 5 cm), špetka zázvoru,3 až 4 kuličky celého pepře, 3 až 4 kuličky nového koření, 2 až 3 lžíce pokrájené zmrazené zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice), kávová lžička vegety, koření Aromát (dle chuti)
Noky si připravíme z 8 dkg hrubé mouky,1/2 lžíce oleje, přidáme sůl, vejce, mléko na rozředění a špetku muškátového květu. Vše smícháme a postupně přidáváme mouku. Dáme vařit maso a koření. Před dovařením přidáme zeleninu. Po změknutí masa je vyjmeme, pokrájíme a vložíme zpět. Dáme uvařit noky (6 minut) a zdobíme zelenou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat