1. července 2012

Ledvinková polévka

1 dl oleje, 5 očištěných ledvinek, petržel,mrkev pokrájené na kolečka, čtvrt celeru na kostičky, menší nakrájená cibule
To vše dáme do třílitrového hrnce a rychle podusíme. Nesolíme. Přidáme asi 10 dkg hladké mouky, párkrát zamícháme a doplníme na 31 vody. Promícháme a přidáme kávovou lžičku sladké papriky,lžičku kmínu (raději mletého), lžičku majoránky a trošku mletého pepře. Vaříme až do chvíle, kdy jsou ledvinky měkké.Pozor, mícháme, aby se nám nic nepřipálilo.V této chvíli osolíme dle chuti. Z 1 vejce a mouky si uděláme drobení (slovensky mrvenicu) a zavaříme do vroucí polévky.Okořeníme podravkou (vegetou), přidáme sekanou zelenou petrželku a necháme malou chvilku přejít varem.

Žádné komentáře:

Okomentovat