6. července 2012

Zelňačka s chlupatými knedlíky

11 vody, 30 dkg kysaného zelí (rozsekat nadrobno), 20 dkg uzeného masa (nejlépe bůček), 4 menší brambory, vejce, sůl, česnek, majoránka, pepř, mletý kmín, olej, polohrubá mouka na jíšku
Dáme vařit vodu, maso a zelí asi na 45 minut; pak maso nakrájíme na kousky.Uděláme si chlupaté knedlíčky takto: nastrouháme syrové brambory, vejce, sůl a mouku (dle hustoty). Vykrajujeme kávovou lžičkou knedlíčky do polévky, necháme povařit asi 5 minut, zahustíme jíškou a ochutím česnekem, majoránkou, mletým kmínem, pepřem, solí. Lze přidat i polévkové koření. Povaříme ještě asi 10 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat