1. července 2012

Kuřecí zeleninová polévka

odřezky od vykostěných kuřat (drůbky,křídla, kůže), mrkev, celer, petržel, kuřecí bujón, šlehačka, vajíčka, 10 dkg hub, kari koření, sůl, ocet, hladká mouka
Nejdříve dáme vařit maso, po změknutí vykostíme, nakrájíme na kousky, vrátíme do vývaru, přidáme nastrouhanou zeleninu, bujón a vaříme do změknutí zeleniny.Mezitím si připravíme houby. Žampiony oloupeme, nakrájíme nadrobno a podusíme na másle se solí a kmínem. (Lze použít i lesní houby a může jich být více.) Na jiném kastrolku si usmažíme jíšku z másla a hladké mouky, přidáme 1 až 2 lžičky kari, přidáme houby a vsypeme do vývaru. Přidáme rozšlehané vejce a 2 až 3 dl šlehačky, povaříme a dochutíme solí a octem. Polévka musí být žlutozelená, hustá a chutnat nakysle.

Žádné komentáře:

Okomentovat