4. července 2012

Rozsolnik

30 až 40 dkg drůbků (kuře, krůta - žaludky,játra, křídla), 3 velké cibule, 4 velké brambory, 20 až 25 dkg okurek ve sladkokyselém nálevu, sůl, maggi, pepř - množství pro 31 polévky
Do hrnce dáme vařit vodu, na kostičky nakrájenou cibuli, drůbky, sůl, maggi a trochu mletého pepře. Když jsou drůbky měkké, vyndáme je z vývaru a pokrájíme.Křídla je možné ponechat celá a podat je s polévkou na talíř nebo také nakrájet. Do vývaru mezitím dáme vařit brambory, které jsou nakrájené na velmi malé kostičky a necháme vařit úplně doměkka - až jsou téměř rozvařené; potom přidáme do polévky nakrájené drůbky, stále vaříme a nakonec dáme okurky, které nastrouháme na větší nudličky. Povaříme a servírujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat