Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
4. července 2012
Francouzská polévka Pariž
Do horkého oleje se přidá sůl, nakrájená cibule a hrst rýže. Ta se musí upražit. Nyní se přidá jakékoliv nakrájené maso. Pak se dodá nakrájená zelenina - mrkev, různé druhy zelí, česnek, celer, hrášek, fazolové lusky, houby, rajčata; cokoliv ze zeleniny, kterou právě máme. Nyní koření: pepř,bobkový list, tymián, majoránka, estragon,bazalka, petržel. Vše se dusí na mírném ohni, až vše začne vonět. Potom se přidá horká voda, přiklopí se a vaří. Nakonec se mohou přidat jakékoliv těstoviny, rýže,brambory - vše musí být pěkně měkké. Na talíři můžeme ještě přidat smetanu nebo 3 lžíce červeného vína, strouhaný sýr. Tuto polévku uvaříme z čehokoliv - co právě máme doma. Pokud něco chybí - bude mít polévka pokaždé jinou chuť.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat