Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
3. července 2012
Zeleninová polévka s okurkovým salátem
Do hrnce dáme 2 I vody a do ní nakrájíme oloupané syrové brambory, kousek mrkve, petržel, hrášek (zelený), květák, kedluben, zkrátka všechnu zeleninu, co právě roste; dáme i houby (mohou být sušené,1 hodinu předem namočené), cibuli,1 až 2 stroužky česneku, 2 zrnka nového koření, trochu kmínu, majoránky a osolíme.Dáme vařit, nakonec zapražíme zlatou jíškou. Polévka musí být hodně hustá, hodně zeleniny a brambor. Po uvaření do ní vsypeme okurkový salát: okurky nakrouháme na kolečka, osolíme, osladíme, opepříme a okyselíme. Takto upravený salát vsypeme do polévky, zamícháme, ale už nevaříme. Můžeme přidat i na malé kousky nakrájenou klobásku, ale i bez ní je polévka vydatná. S chlebem je to výborná večeře.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat