Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
1. července 2012
Gombolcová polévka
Do 1 I vody dáme 3 oloupané a nakrájené brambory střední velikosti, sůl, 1 nakrájenou cibuli, 2 zrnka pepře, 2 zrnka nového koření, trochu vegety. Když jsou brambory měkké, vybereme kuličky pepře i nového koření a zavaříme krupicové halušky.Ty připravíme takto: smícháme 1 vejce se čtyřmi polévkovými lžícemi krupice,s troškou soli a trochou sody bikarbony.Nožem na prkénku nebo lžičkou vykrajujeme halušky a házíme do vroucí polévky.Když vyplavou na povrch, je polévka hotová.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat