1. července 2012

Kyselá fazolková polévka s párkem

200 g očištěných brambor, velká sklenka fazolových lusků ve slaném nálevu (nebo čerstvé lusky), 40 g hladké mouky,1/4 I kyselé smetany, sůl, ocet, kopr,bobkový list, 2 až 4 kuličky koření, 4 až 6 kuliček pepře, 4 vajíčka, 200 g dietních párků
Očištěné a umyté brambory pokrájíme na kostky, zalijeme vodou, přidáme koření a vaříme do poloměkka, pak přidáme fazolky.Mouku rozšleháme ve smetaně, přidáme do polévky a krátce povaříme, podle chuti přidáme sůl a ocet a ještě chvíli povaříme.Pokud chceme mít polévku vydatnější (aby nám nahradila i hlavní jídlo), přidáme do ní na kousky pokrájené párky a postupně rozklepneme vajíčka a velmi opatrně mícháme (abychom neoddělili bíkrájenou cibuli, utřený stroužek česneku a podusíme dosklovita. Přidáme špenát, necháme jej rozpustit, okořeníme tymiánem, přilijeme 1/41 vody, přidáme nastrouhaný sýr a necháme jej zvolna rozpustit. Do směsi rozdrobíme 1/2 kostky bujónu, přidáme další 1/41 vody a zvolna povaříme asi 5 minut. Pak nalijeme na talíře, přidáme lžíci šlehačky a proužky šunky.

Žádné komentáře:

Okomentovat