6. července 2012

Houbová polévka s puckama

Základem této polévky jsou „pucky". To usmažíme máslovou jíšku, do které vyklepneme 1 až 2 vejce. Přisolíme a za stálého míchání osmažíme „pucky", které nám spojením jíšky s vejci vzniknou. Nejdříve ale vhodíme do vařící se vody zeleninu - nať (co dům dá). V létě je nejlepší dát vyvařit celerovou, libečkovou a petrželovou nať, v zimě stačí vhodit cibuli a sušenou celerovou a petrželovou nať. Zároveň přidámeskleničku jemně pokrájených a propláchnutých nakyselo naložených hub. Přidáme zeleninový (nebo je výborný Karpatský bujón),vegetu a dle potřeby přisolíme a přidáme případně pepř. Společně 10 minut provaříme.Mezitím si připravíme „pucky", které po 10 minutách provaření přidáme do polévky společně s nadrobno pokrájenou pažitkou nebo petrželovou natí a nechámedalších 10 minut provařit. Mnohdy byla tato polévka součástí svatebních tabulí. Jinak lze tyto „pucky" výborně uplatnit i do hovězích polévek, obzvlášť chutné jsou v polévce s játrovými knedlíčky.

Žádné komentáře:

Okomentovat